Possupihvit pahnoilla resepti

Possupihvit pahnoilla
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jauhelihapihvit, joissa on joulun makua. Piparkakkumuotteja voi käyttää myös jauhelihapihvien muotoiluun. Voit käyttää taikinaan joulukinkun sijaan myös pekonia. Leikkaa pekoni paloiksi ja paista hetki pannulla.

Ainesosat

Pihvit:  
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl ruokavalioon sopivia piparkakkuja (tarkista ainesosat)
400 g jauhelihaa (esim. sika)
70 g joulukinkunmuruja
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
0,5 dl vettä
"Pahnat":  
3 dl vettä
300 g pitkiä papuja
15 tuoretta basilikanlehteä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, sika, ruokasuola, valkopippuri, vesi, tarhapapu/salkopapu/pensaspapu, basilika, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Valmista pihvit. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Murskaa piparkakut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota hetki.

3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Painele taikinaa tiiviisti piparkakkumuottiin. Nosta muotti pois. Tee seuraava pihvi.

4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

5. Valmista "pahnat". Kiehauta vesi kattilassa. Lisää pavut ja keitä 4-5 minuuttia.

6. Kaada keitinvesi pois. Levitä tarjoilulautaselle ensin papuja, sitten basilikanlehdet. Nosta pihvit päälle.

Reseptiin liittyviä tuotteita