
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Jauhelihapihvit, joissa on joulun makua. Piparkakkumuotteja voi käyttää myös jauhelihapihvien muotoiluun. Voit käyttää taikinaan joulukinkun sijaan myös pekonia. Leikkaa pekoni paloiksi ja paista hetki pannulla.
Ainesosat
Pihvit: | |
1 | pieni sipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
0,5 dl | ruokavalioon sopivia piparkakkuja (tarkista ainesosat) |
400 g | jauhelihaa (esim. sika) |
70 g | joulukinkunmuruja |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
0,5 dl | gluteenittomia korppujauhoja |
0,5 dl | vettä |
"Pahnat": | |
3 dl | vettä |
300 g | pitkiä papuja |
15 | tuoretta basilikanlehteä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, sika, ruokasuola, valkopippuri, vesi, tarhapapu/salkopapu/pensaspapu, basilika, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Valmista pihvit. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Murskaa piparkakut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota hetki.
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Painele taikinaa tiiviisti piparkakkumuottiin. Nosta muotti pois. Tee seuraava pihvi.
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
5. Valmista "pahnat". Kiehauta vesi kattilassa. Lisää pavut ja keitä 4-5 minuuttia.
6. Kaada keitinvesi pois. Levitä tarjoilulautaselle ensin papuja, sitten basilikanlehdet. Nosta pihvit päälle.