Porkkanasämpylät resepti

Porkkanasämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkana tuo sämpylöihin väriä, makua ja mehevyyttä. Tarjoa tuoreena ja pakasta ylijääneet. Saat sämpylöihin lisämakua, kun käytät maustettua öljyä, esimerkiksi valkosipuli-rypsiöljyä.

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

5,5 dl vettä
1 rkl psylliumia
4 dl porkkanaraastetta
0,5 dl hienonnettua persiljaa
0,5 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 dl tattarihiutaleita
2 rkl perunakuitua
2 rkl fariinisokeria
1,5 dl tattarijauhoja
2 dl täysjyväamaranttijauhoja
2 dl hirssijauhoja
1 tl ksantaania
0,5 dl rypsiöljyä
Vuokien voitelu:  
1 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, porkkana, persilja, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, amarantti/revonhäntä, hirssi, ksantaanikumi, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, tattari, peruna (juures), rypsiöljy, valkosipuli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää seokseen porkkanaraaste ja muut ainekset. Lisää öljy viimeisenä. Vatkaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

3. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita kevyesti öljyttyihin muffinivuokiin. Täytä vuoat reunaan asti. Muotoile pinta kylmään veteen kastetulla lusikalla.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

Jos käytät muffinipeltiä, irrota sämpylät pellin koloista heti paiston jälkeen ja nosta ritilälle jäähtymään. Jos käytät paperisia muffinivuokia, ei irrottamisella ole kiire.