Porkkanapeltileipä resepti

Porkkanapeltileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkana mehevöittää leipätaikinaa ja antaa sille kauniin värin. Voit tarjoilla leivät kukkasen muodossa, kun asettelet leivät limittäin pyöreälle lautaselle ja laitat keskelle esimerkiksi kirsikkatomaatteja.

Ainesosat

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl siirappia
0,25 tl mustapippuria
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
3 (280 g) porkkanaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokasuola, siirappi, porkkana, mustapippuri, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi ja pippuri.

2. Lisää hiutaleet ja jauhot. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.

3. Sulata rasva. Raasta ja huuhtele porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Kohota 30 minuuttia.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Leikkaa leipä paloiksi saksilla tai veitsellä.