
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helppo leipä uunissa. Sekoita aineet, kaada vuokaan, kohota puoli tuntia ja paista.
Kuvassa osaan leipää ripoteltiin seesaminsiemeniä. Käytä mieluisia ja ruokavalioon sopivia siemeniä tai hiutaleita, tai paista ilman niitä.
Ainesosat
2 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 dl | hienoksi raastettua porkkanaa |
3 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
2 rkl | siirappia |
1 | kananmuna |
50 g | maidotonta margariinia |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
Pinnalle: | |
(0,5 dl | halutessasi: siemeniä tai hiutaleita) |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhoseos ja hiiva.
2. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana hienojakoiseksi raasteeksi.
3. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi.
4. Lisää kulhoon suola, siirappi, kananmuna, porkkanaraaste ja lämmin vesi.
5. Sulata rasva. Lisää rasva ja loput jauhot kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 30 cm x 25 cm) ja tasoita. Halutessasi voit lisätä päälle ruokavalioon sopivia siemeniä tai hiutaleita. Anna leivän kohota peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia.
7. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa (225-asteisessa tasalämpöuunissa) 18-20 minuuttia.
Vinkki: Leivinpaperi kannattaa ensin "rutata" kasaan/ palloksi. Sen jälkeen paperin saa aseteltua paremmin vuokaan.