Porkkanalaatikko tattarista resepti

Porkkanalaatikko tattarista
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkanalaatikossa voi käyttää suurimoita omat rajoitteet huomioiden. Tähän gluteenittomaan reseptiin on valittu tattari. 

Ohje: Keskisen Mylly

Ainesosat

1 dl tattarisuurimoita
1 dl vettä
5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 kg porkkanoita
1 kananmuna
1,25 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2,5 tl siirappia
Voiteluun: maidotonta margariinia
Pinnalle: tattarirouhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, porkkana, kananmuna, ruokasuola, valkopippuri, siirappi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), tattari, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele tattarisuurimot kylmällä vedellä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää suurimot. Keitä, kunnes vesi on haihtunut.

2. Lisää joukkoon kasvijuoma. Hauduta miedolla lämmöllä puuroksi n. 1 tunti.

3. Kuori ja palastele porkkanat. Keitä kypsiksi toisessa kattilassa. Jätä pieni määrä vettä kattilan pohjalle ja kaada muu keitinvesi pois. Soseuta porkkanat.

4. Sekoita kaikki ainekset puuron kanssa.

5. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle tattarirouhetta.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia.