
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Porkkanalaatikossa voi käyttää suurimoita omat rajoitteet huomioiden. Tähän gluteenittomaan reseptiin on valittu tattari.
Ohje: Keskisen Mylly
Ainesosat
1 dl | tattarisuurimoita |
1 dl | vettä |
5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 kg | porkkanoita |
1 | kananmuna |
1,25 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
2,5 tl | siirappia |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | tattarirouhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, porkkana, kananmuna, ruokasuola, valkopippuri, siirappi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), tattari, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl
1. Huuhtele tattarisuurimot kylmällä vedellä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää suurimot. Keitä, kunnes vesi on haihtunut.
2. Lisää joukkoon kasvijuoma. Hauduta miedolla lämmöllä puuroksi n. 1 tunti.
3. Kuori ja palastele porkkanat. Keitä kypsiksi toisessa kattilassa. Jätä pieni määrä vettä kattilan pohjalle ja kaada muu keitinvesi pois. Soseuta porkkanat.
4. Sekoita kaikki ainekset puuron kanssa.
5. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle tattarirouhetta.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia.