Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Porkkanalaatikko joulupöytään tai arkeen. Valitse ruokavalioosi sopiva neste esimerkiksi maidosta, soijasta, riisistä tai gluteenittomasta kaurasta. Voit valmistaa porkkanalaatikon hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja pakastaa.
Ainesosat
500 g | kuorittua porkkanaa |
8-10 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1,5 dl | puuroriisiä |
5 dl | porkkanoiden keitinlientä |
5 dl | laktoositonta maitoa |
2 | kananmunaa |
3 rkl | maidotonta margariinia |
1-2 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
ripaus | muskottipähkinää |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, vesi, ruokasuola, riisi (vilja), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, valkopippuri, muskotti, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Keitä kuoritut porkkanat suolalla maustetussa vedessä kokonaan kypsiksi. Ota keitinliemi talteen. Soseuta porkkanat.
2. Keitä riisiä porkkanoiden keitinliemessä niin, että neste on kokonaan imeytynyt riiseihin.
3. Lisää lähes kypsän riisin joukkoon soseutetut porkkanat ja muut ainekset. Sekoita massa huolella.
4. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan.
5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia.