
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kuppikakkujen määrä riippuu muffinssivuokien koosta. Kuppikakuissa voit käyttää kanelin ja neilikan sijaan myös toisia, itsellesi mieluisia ja sopivia mausteita. Syö sellaisenaan tai kuorruta ruokavalioosi sopivalla vispituotteella ja halutessasi lisää vielä herkullisia koristeita.
Ainesosat
Taikina: | |
1 | porkkana |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
3 dl | vaaleaa gluteeniton jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kanelia (voit maustaa myös toisin) |
1 tl | neilikkaa (voit maustaa myös toisin) |
1 tl | vaniliinisokeria |
1 dl | omenasosetta |
(Kuorrute: | |
2 dl | ruokavalioon sopivaa vispivalmistetta |
1 rkl | sokeria) |
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja raasta porkkana raastinraudan pienimmällä terällä.
2. Vaahdota margariini ja sokeri.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen taikinan joukkoon kuivat aineet ja omenasose. Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste.
4. Jaa taikina muffissivuokiin ja paista 170 asteessa 20 minuuttia. Syö sellaisenaan tai valmista myös kuorrute.
(5. Kuorrutus: Vatkaa ruokavalioosi sopiva vispivalmiste vaahdoksi. Mausta sokerilla. Pursota vaahto jäähtyneiden porkkanakuppikakkujen päälle. Koristele halutessasi haluamillasi koristeilla.)