
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä mausteisessa porkkanakakussa on kolme kerrosta, joista kaksi paistetaan samaan aikaan uunissa ja kolmas levitetään jäähtyneen kakun päälle. Kakku koristellaan paahdetuilla mantelilastuilla. Jos manteli ei sovi ruokavalioon, voit koristella kakun myös kookoshiutaleilla, maidottomalla suklaarouheella tai marjajauheella. Porkkanaraaste tekee kakusta ihanan mehevän. Voit valmistaa kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
Ainesosat
Kakkutaikina: | |
1,5 dl | porkkanaraastetta |
1,5 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | fariinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kanelia |
0,5 tl | inkivääriä |
0,5 tl | kardemummaa |
ripaus | suolaa |
1 dl | rypsiöljyä |
0,5 dl | säilykekikherneen lientä |
Täyte: | |
100 g | maidotonta maustamatonta tuore"juustoa" (esim. kaurasta) |
125 g | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
0,25 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 rkl | perunajauhoa |
Kuorrute: | |
25 g | maidotonta margariinia |
100 g | maidotonta maustamatonta tuore"juustoa" (esim. kaurasta) |
0,25 dl | tomusokeria |
Koristelu: | |
0,5 dl | mantelilastuja |
Valmistusohje
1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista suikaleet vuoan sisäreunoille.
2. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. 1,5 desilitraan porkkanaraastetta tarvitset noin yhden pienen porkkanan.
3. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
4. Sekoita kuivien aineiden joukkoon porkkanaraaste, öljy ja säilykekikherneen liemi. Kaada taikina vuokaan.
5. Valmista täyte. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuore"juusto", "jugurtti", sokerit ja perunajauho. Levitä taikinan päälle vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa. Levitä kuorrute kakun päälle.
8. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Sekoittele koko ajan paahtamisen aikana, jotta lastut eivät pala.
9. Koristele kakku mantelilastuilla.