Porkkanakakku vehnästä resepti

Porkkanakakku vehnästä
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tässä mausteisessa porkkanakakussa on kolme kerrosta, joista kaksi paistetaan samaan aikaan uunissa ja kolmas levitetään jäähtyneen kakun päälle. Kakku koristellaan paahdetuilla mantelilastuilla. Jos manteli ei sovi ruokavalioon, voit koristella kakun myös kookoshiutaleilla, maidottomalla suklaarouheella tai marjajauheella. Porkkanaraaste tekee kakusta ihanan mehevän. Voit valmistaa kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.

Ainesosat

Kakkutaikina:  
1,5 dl porkkanaraastetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl säilykekikherneen lientä
Täyte:  
100 g maidotonta maustamatonta tuore"juustoa" (esim. kaurasta)
125 g maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
0,25 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl perunajauhoa
Kuorrute:  
25 g maidotonta margariinia
100 g maidotonta maustamatonta tuore"juustoa" (esim. kaurasta)
0,25 dl tomusokeria
Koristelu:  
0,5 dl mantelilastuja
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, siirappi, kaneli, inkivääri, kardemumma, ruokasuola, manteli, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, kikherne, vesi, merisuola, rapsiöljy, kookosöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), E440, omenahappo, maitohappo, soijapapu, E333, E331, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, hapate, palmuöljy, E471, E472c, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista suikaleet vuoan sisäreunoille.

2. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. 1,5 desilitraan porkkanaraastetta tarvitset noin yhden pienen porkkanan.

3. Sekoita kuivat aineet kulhossa.

4. Sekoita kuivien aineiden joukkoon porkkanaraaste, öljy ja säilykekikherneen liemi. Kaada taikina vuokaan.

5. Valmista täyte. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuore"juusto", "jugurtti", sokerit ja perunajauho. Levitä taikinan päälle vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

7. Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa. Levitä kuorrute kakun päälle.

8. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Sekoittele koko ajan paahtamisen aikana, jotta lastut eivät pala.

9. Koristele kakku mantelilastuilla.