
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maidoton, munaton, gluteeniton ja vehnätön porkkanakakku.
Jos taikinaa on vähän liikaa vuokaan nähden, paista lopputaikina muffinsseiksi. Jos haluat paistaa tämän koko pellin kokoisena piirakkana, tee taikina kaksikertaisena.
Ainesosat
Taikina: | |
150 g | maidotonta margariinia |
2 dl | fariinisokeria |
2 dl | maidotonta perunasosetta |
2 dl | porkkanaraastetta |
4 tl | leivinjauhetta |
4 tl | vanilliinisokeria |
2,5 dl | hienoa riisijauhoa |
2 dl | perunajauhoa |
0,75 dl | kiehuvaa vettä |
Kuorrutus: | |
4 rkl (n. 50 g) | maidotonta margariinia |
200 g | tomusokeria |
2-3 rkl | vettä |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää sose, raaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kiehuva vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (21 x 28 cm) tai kahteen alumiiniseen ja voideltuun kertakäyttöpizzavuokaan.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Sekoita kuorrutuksen muut ainekset huolellisesti rasvan joukkoon.
7. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle tasaisesti.