Porkkanakakku resepti

Porkkanakakku
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maidoton, munaton, gluteeniton ja vehnätön porkkanakakku.

Jos taikinaa on vähän liikaa vuokaan nähden, paista lopputaikina muffinsseiksi. Jos haluat paistaa tämän koko pellin kokoisena piirakkana, tee taikina kaksikertaisena.

Ainesosat

Taikina:  
150 g maidotonta margariinia
2 dl fariinisokeria
2 dl maidotonta perunasosetta
2 dl porkkanaraastetta
4 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
2,5 dl hienoa riisijauhoa
2 dl perunajauhoa
0,75 dl kiehuvaa vettä
Kuorrutus:  
4 rkl (n. 50 g) maidotonta margariinia
200 g tomusokeria
2-3 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, peruna (juures), porkkana, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää sose, raaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kiehuva vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

4. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (21 x 28 cm) tai kahteen alumiiniseen ja voideltuun kertakäyttöpizzavuokaan.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Sekoita kuorrutuksen muut ainekset huolellisesti rasvan joukkoon.

7. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle tasaisesti.

Vinkki: Voit halutessasi koristella kakun väriraesokerilla tai nonparelleilla, jos ne sopivat ruokavalioosi. Huomaa, että monissa nonparelleissa on käytetty mm. vehnätärkkelystä.