Porkkana-riisileivät resepti

Porkkana-riisileivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkanalla saa herkullista väriä leipätaikinaan. Hienoksi raastettu porkkana käy myös koristeesta leivän päällä. Tämä helppo ja pehmeä pikaleipä on parasta uunituoreena. Riisijauhojen tilalla voit käyttää myös esimerkiksi gluteenitonta kaurajauhoa tai tattarijauhoa.

Ainesosat

3 dl täysjyväriisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl porkkanasosetta
0,5 dl vettä
3 rkl rypsiöljyä
1 pieni porkkana
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, porkkana, vesi, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.

2. Lisää porkkanasose, vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Nostele taikinasta neljä kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele noin sentin paksuisiksi leiviksi öljytyin käsin. Pistele leivät haarukalla.

4. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Painele raaste leipien päälle.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.