Porkkana-mantelikakku resepti

Porkkana-mantelikakku
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Herkullinen porkkana-mantelikakku maistuu jälkiruuaksi ja kestää myös pakastamista. Ohjeella tulee pellillinen kakkua.

Alkuperäinen ohje: Keskisen mylly

Ainesosat

Taikina:  
5-6 pientä porkkanaa
2 sentin pala inkivääriä
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 dl mantelijauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
4 tl kanelia
2 tl kardemummaa
3 tl vanilliinisokeria
2 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:  
100 g maidotonta margariinia
200 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
3 dl tomusokeria
Päälle:  
2 dl mantelirouhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, inkivääri, kananmuna, ruokosokeri, siirappi, kaneli, kardemumma, kookos, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), manteli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää porkkana- ja inkivääriraasteet vaahdon joukkoon.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä yhdessä öljyn kanssa.

5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

7. Valmista kuorrutus. Notkista huoneenlämpöinen rasva sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon tuore"juusto".

8. Lisää tomusokeri parissa erässä ja sekoita tasaiseksi.

9. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle mantelirouhetta.