
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä pienet kasvispihvit saavat värinsä ja makunsa porkkanasta. Voit keittää ja soseuttaa porkkanat itse kuten reseptissä tai käyttää 750 grammaa valmista porkkanasosetta. Rakennetta pihveihin tuo keitetty kvinoa ja perunasosejauhe. Kvinoan tilalla voit käyttää myös amarantinsiemeniä. Suuri määrä pihvejä valmistuu helpoiten uunissa pellillä, mutta voit paistaa pikkupihvit myös paistinpannulla, jolloin saat niiden pintaan enemmän väriä. Tarjoile pihvit esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohjeella tulee noin 52 pientä pihviä (halkaisija 4 cm).
Ainesosat
2 dl | kvinoaa |
1 kg | porkkanoita |
1 dl | maidotonta perunasosejauhetta |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 dl | tuoretta persiljaa |
1 tl | suolaa |
1,5 tl | juustokuminaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Pellille: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä. Jos et omista riittävän tiheää siivilää, mittaa kvinoa kattilaan, kaada vettä päälle ja valuta vesi hitaasti ulos kannen raosta.
2. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuori, huuhtele ja paloittele porkkanat. Siirrä porkkanat kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kypsiksi noin 25 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja soseuta porkkanat.
4. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Anna turvota 10 minuuttia.
5. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Sipaise pellille öljyä 16 kohtaan. Pyöritä pihvimassasta pieni pallo, litistä ja laita öljyttyyn kohtaan leivinpaperille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pihvien pinta on rapea ja saanut hieman väriä.