Porkkana-kaurapuuro resepti

Porkkana-kaurapuuro
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kasvisraasteet sopivat mainiosti puuron joukkoon. Porkkanan lisäksi kannattaa kokeilla esimerkiksi kesäkurpitsaa. Jos haluat puuroon enemmän purutuntumaa, lisää porkkanaraaste vasta keittämisen loppuvaiheessa, jolloin raaste pysyy napakampana. Jos puuroa jää yli, käytä se porkkanarieskataikinaan.

Ainesosat

2 porkkanaa
1 l gluteenitonta kaurajuomaa
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
(0,5 tl suolaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

2. Mittaa neste, hiutaleet ja raaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Keitä pienellä lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.

4. Mausta halutessasi suolalla.