Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kevyt ja raikas sosekeitto maistuu esimerkiksi tuoreen leivän kanssa. Pinnalle voit ripotella esimerkiksi siemeniä tai ruokavalioon sopivia kuivia leivänmuruja. Voit vaihtaa porkkanan tilalle myös palsternakan. Jos keittoa jää yli, käytä loput esimerkiksi leipätaikinaan.
Tuore inkivääri on kätevä kuoria esimerkiksi pienen lusikan varrella rapsuttelemalla.
Ainesosat
1 kg | porkkanoita |
1 | fenkoli |
1 | sipuli |
25 g | tuoretta inkivääriä |
8 dl | vettä |
1 tl | fenkolinsiemeniä |
1 tl | suolaa |
400 ml | kookosmaitoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, salaattifenkoli, sipuli, inkivääri, vesi, maustefenkoli, ruokasuola, kookos
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja paloittele porkkanat. Pese ja pilko fenkoli. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Lisää kasvikset kattilaan. Mittaa päälle neste, fenkolinsiemenet ja suola.
3. Kiehauta keitto. Keitä hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
4. Soseuta. Lisää kookosmaito ja kuumenna vielä nopeasti.