
Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Porkkana ja bataatti tuovat keitolle pirteän värin. Ruokaisuutta keittoon saat ripottelemalla pinnalle esikeitettyjä papuja, paistettua jauhelihaa, raejuustoa tai siemeniä. Huomioi ruokailijoiden allergiat myös ripotteissa.
Ainesosat
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | rypsiöljyä |
700 g | porkkanaa |
400 g | bataattia |
7,5 dl | vettä |
1,5 tl | timjamia |
1 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
2,5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, porkkana, bataatti, vesi, timjami, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Siirrä kattilaan.
2. Mittaa kattilaan myös öljy. Kuullota sipuleita sen aikaa, kun käsittelet porkkanat ja bataatit.
3. Kuori porkkanat ja bataatit. Kuutioi. Siirrä kattilaan sipulien joukkoon ja kuullota vielä hetki.
4. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta ja keitä 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
5. Soseuta keitto. Lisää "kerma" ja kiehauta.