Porkkana-bataattisosekeitto resepti

Porkkana-bataattisosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkana ja bataatti tuovat keitolle pirteän värin. Ruokaisuutta keittoon saat ripottelemalla pinnalle esikeitettyjä papuja, paistettua jauhelihaa, raejuustoa tai siemeniä. Huomioi ruokailijoiden allergiat myös ripotteissa.

Ainesosat

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
700 g porkkanaa
400 g bataattia
7,5 dl vettä
1,5 tl timjamia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2,5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, porkkana, bataatti, vesi, timjami, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Siirrä kattilaan.

2. Mittaa kattilaan myös öljy. Kuullota sipuleita sen aikaa, kun käsittelet porkkanat ja bataatit.

3. Kuori porkkanat ja bataatit. Kuutioi. Siirrä kattilaan sipulien joukkoon ja kuullota vielä hetki.

4. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta ja keitä 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

5. Soseuta keitto. Lisää "kerma" ja kiehauta.