Pöllösuklaapalat resepti

Pöllösuklaapalat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä hauskat suklaaleivokset on koristeltu pöllön näköisiksi kekseillä ja vaahtokarkeilla. Voit lisätä taikinaan veden sijasta kahvia, jolloin saat pöllömokkapaloja.

Saat sopivan määrän perunasosetta taikinaa varten, kun sekoitat 0,5 dl Rootyn perunamuusijauhetta ja 1,5 dl kiehuvaa vettä.

Ainesosat

Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
1 dl perunasosetta (veteen tehtyä)
2 dl teffjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vettä
Kuorrutus:  
100 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
35 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
Koristelu:  
  ruokavalioon sopivia keksejä
  vaahtokarkkeja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, kookos, kookosöljy, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), E450, E300, E330, E331, kurkuma, teff, perunatärkkelys(jauho), E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita perunasose vaahtoon.

3. Yhdistä erillisessä kulhossa loput kuivat aineet. Lisää rasva-sokerivaahtoon yhdessä veden kanssa. Sekoita tasaiseksi.

4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Saat leivinpaperin pysymään paremmin vuoassa, kun rypistät paperin ensin. Levitä taikina vuokaan.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 18 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

6. Valmista kuorrutus pehmittämällä tuore"juusto" kulhossa. Lisää joukkoon pehmeä rasva, tomusokeri ja kaakaojauhe.

7. Levitä kuorrutus pohjan päälle.

8. Leikkaa 12 palaan. Jos kuorrutus tarttuu veitseen, kastele veitsi kuuman veden alla ennen leikkaamista tai pyyhkäise veitsi välillä talouspaperiin. Siirrä palat kakkulapiolla tarjoilulautaselle.

9. Koristele palat kekseillä ja vaahtokarkeilla pöllöiksi.