Polenta resepti

Polenta
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Polenta valmistetaan maissista ja sopii lisukkeeksi esimerkiksi pataruuille ja kastikkeille.

Ainesosat

8 dl vettä
1,25 tl suolaa
0,25 tl persiljaa
0,25 tl oreganoa
0,25 tl mustapippuria
2 rkl maidotonta margariinia
3 dl maissisuurimoita
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, persilja, oregano, mustapippuri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissi (vihannes), perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola, mausteet, margariini ja maissisuurimot. Keitä koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

2. Kun seos alkaa puuroutua, alenna lämpötila miedoimmalle asteelle. Jatka keittämistä vielä viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää vettä, jos seos alkaa juuttua kattilan pohjaan kiinni.

3. Lisää "juusto"raaste. Tarjoile heti, kun "juusto" on sulanut.