Pizzamuffinit hiivalla resepti

Pizzamuffinit hiivalla
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pizzan maut sopivat hyvin myös muffiniin. Napostele välipalana tai ota evääksi piknikille.

Ainesosat

1 sipuli
1 tl öljyä
1 tomaatti
12 oliivia
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1,5 pussia kuivahiivaa
4 rkl maidotonta margariinia
4 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
100 g kinkkukuutioita
100 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, tomaatti, oliivi (hedelmä), ruokasuola, sika, rypsiöljy, valkosipuli, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, hiiva, E491, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, oregano, basilika, mustapippuri, härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljytyllä pannulla.

2. Huuhtele ja pilko tomaatit. Pilko oliivit.

2. Sekoita kulhossa lämmin neste ja hiiva. Lisää sulatettu rasva, jauhot ja mausteet. Sekoita voimakkaasti.

3. Lisää pilkotut kasvikset, kinkku ja puolet "juusto"raasteesta. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa taikina 24 muffinivuokaan. Kohota 30 minuuttia. Ripottele loput "juustot" pinnalle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.