Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Pizzatäytteet sopivat myös muffineihin. Laita lempitäytteitäsi tai kokeile tässä reseptissä vinkattuja täytteitä.
Ainesosat
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 dl | täysjyväriisijauhoa |
1 dl | karkeaa riisijauhoa |
1 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 rkl | leivinjauhetta |
0,75 tl | suolaa |
2 rkl | pizzamaustetta |
1 | sipuli |
100 g | pekonikuutioita |
4 dl | vettä |
200 g | maidotonta margariinia |
200 g | kinkkukuutioita |
Päälle: | |
7 | tomaattia |
2 rkl | pizzamaustetta |
100 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, sipuli, sika, vesi, tomaatti, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), sokerijuurikaskuitu, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
35
kpl
1. Sekoita kuivat aineet. Jauhoina voit käyttää mitä tahansa jauhoja, kunhan yhteismäärä on n. 7-8 dl.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekonin kanssa kevyesti pannulla.
3. Lisää vesi, sulatettu rasva, kinkku ja pekoni-sipuliseos. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Taikina saa olla löysähköä.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
5. Ota uunista. Lisää tomaattiviipale, ripaus pizzamaustetta ja "juusto"raastetta pinnalle ja paista vielä muutama minuutti.
Muffinit saattavat kuumina olla kiinni vuoissa, mutta jäähtyneenä kyllä irtoavat.