Pizzamuffinit resepti

Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pizzatäytteet sopivat myös muffineihin. Laita lempitäytteitäsi tai kokeile tässä reseptissä vinkattuja täytteitä.

Ainesosat

4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl karkeaa riisijauhoa
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 rkl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
2 rkl pizzamaustetta
1 sipuli
100 g pekonikuutioita
4 dl vettä
200 g maidotonta margariinia
200 g kinkkukuutioita
Päälle:  
7 tomaattia
2 rkl pizzamaustetta
100 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, sipuli, sika, vesi, tomaatti, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), sokerijuurikaskuitu, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
35
kpl

1. Sekoita kuivat aineet. Jauhoina voit käyttää mitä tahansa jauhoja, kunhan yhteismäärä on n. 7-8 dl.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekonin kanssa kevyesti pannulla.

3. Lisää vesi, sulatettu rasva, kinkku ja pekoni-sipuliseos. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Taikina saa olla löysähköä.

4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

5. Ota uunista. Lisää tomaattiviipale, ripaus pizzamaustetta ja "juusto"raastetta pinnalle ja paista vielä muutama minuutti.

Muffinit saattavat kuumina olla kiinni vuoissa, mutta jäähtyneenä kyllä irtoavat.