
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tekeekö mieli nopeasti pizzaa? Kokeile pizzan paistamista paistinpannulla. Pizzataikinassa käytetään durrajauhoseosta ja kohotusaineena leivinjauhetta. Valitse ruokavalioon sopivat ja mieluista täytteet.
Reseptikuvassa toiseen pizzaan laitettiin maidoton juustovalmiste täytteiden päälle ja toiseen täytteiden alle. Valmiin pizzan voi koristella myös oreganolla tai rucolalla.
Ainesosat
Pizzapohja: | |
1,5 dl | gluteenitonta durrajauhoseosta |
1,5 tl | leivinjauhetta |
0,25 tl | suolaa |
1 dl | vettä |
1 rkl | rypsiöljyä |
Täytteet: | |
1 | herkkusieni |
0,5 | paprika |
2 rkl | paseerattua tomaattia |
n. 75 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Annan tekeytyä 10 minuuttia.
2. Valmistele täytteet. Puhdista ja pilko sieni. Pese ja viipaloi paprika.
3. Levitä paistinpannulle öljyä. Kastele kätesi, ota puolet pizzataikinasta ja painele paistinpannun pohjalle tasaiseksi.
4. Laita pannu kuumenemaan hieman keskilämpöä suuremmalle lämmölle. Kun öljy alkaa tiristä, paista 2 minuuttia.
5. Käännä pohja. Laske lieden lämpö keskilämmölle. Levitä pohjalle paseerattu paseerattu tomaatti ja ripottele täytteet.
6. Laita paistinpannun päälle kansi. Paista noin 4 minuuttia, kunnes "juusto" on sulanut.
7. Paista toinen pizza samoin. Halutessasi voit myös kaulia taikinan kahden leivinpaperin välissä ja kumota varoen paistinpannulle.