Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kevyt pizza kuorrutetaan juustoraasteen sijasta raastetulla kesäkurpitsalla.
Ainesosat
Pohja: | |
10 g | tuorehiivaa |
1,5 dl | vettä |
2 rkl | rypsiöljyä |
3 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
0,25 tl | suolaa |
Täyte: | |
5 rkl | tomaattipyrettä |
1 | porkkana |
150 g | jauhelihaa |
225 g | ananasmurskaa |
1 dl | maissia |
0,5 tl | suolaa |
0,5 | kesäkurpitsa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
hiiva, vesi, ruokasuola, tomaatti, porkkana, nauta/härkä, ananas, maissi (vihannes), kesäkurpitsa, rypsiöljy, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Vatkaa joukkoon öljy, jauhoseos ja suola. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.
2. Jaa taikina 5-6 osaan. Taputtele tai kauli osat leivinpaperille pizzapohjiksi. Käytä jauhoja apuna. Anna kohota 20 minuuttia.
3. Levitä pizzapohjille tomaattipyrettä.
4. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha. Lisää porkkanaraaste, valutettu ananasmurska ja maissit. Mausta suolalla.
5. Lisää seos pyreen päälle.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
7. Kuori kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Ripottele raastetta melkein kypsän pizzan päälle ja anna olla vielä hetken uunissa, jotta raaste saa hiukan väriä.