Pizza resepti

Pizza
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kevyt pizza kuorrutetaan juustoraasteen sijasta raastetulla kesäkurpitsalla.

Ainesosat

Pohja:  
10 g tuorehiivaa
1,5 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
0,25 tl suolaa
Täyte:  
5 rkl tomaattipyrettä
1 porkkana
150 g jauhelihaa
225 g ananasmurskaa
1 dl maissia
0,5 tl suolaa
0,5 kesäkurpitsa
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, vesi, ruokasuola, tomaatti, porkkana, nauta/härkä, ananas, maissi (vihannes), kesäkurpitsa, rypsiöljy, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Vatkaa joukkoon öljy, jauhoseos ja suola. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.

2. Jaa taikina 5-6 osaan. Taputtele tai kauli osat leivinpaperille pizzapohjiksi. Käytä jauhoja apuna. Anna kohota 20 minuuttia.

3. Levitä pizzapohjille tomaattipyrettä.

4. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha. Lisää porkkanaraaste, valutettu ananasmurska ja maissit. Mausta suolalla.

5. Lisää seos pyreen päälle.

6. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

7. Kuori kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Ripottele raastetta melkein kypsän pizzan päälle ja anna olla vielä hetken uunissa, jotta raaste saa hiukan väriä.