Pipari-luumutäytekakku resepti

Pipari-luumutäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä jouluinen kakku on gluteeniton, maidoton ja ennen kaikkea munaton. Jos ruokavalioosi sopii kananmuna, voit leipoa kananmunaa sisältävän pohjan ja käyttää vain tämän ohjeen täytteitä. Kakku on suhteellisen tiivis, joten kunnon kostutus on tarpeen.

Jos valmiit gluteenittomat piparit eivät sovi ruokavalioosi, voit jättää ne pois tai korvata esimerkiksi maidottomalla valkosuklaalla. Puolukoiden sijaan voit koristella granaattiomenansiemenillä tai karpaloilla.

Tällä ohjeella saat kakun pieniin perhepiirin juhliin tai isompiin juhliin erityisruokavaliota noudattaville.

Ainesosat

Pohja:  
75 g maidotonta margariinia
2 dl kivennäisvettä
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeri
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Vuoan jauhotus: gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Kostutus: maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
Mousse:  
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
2 rkl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1 dl luumumarmeladia
5 ruokavalioon sopivaa piparia muruina (tarkista ainesosat)
Koristelu:  
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa" pursotettuna
  gluteenittomia pipareita muruina
  puolukoita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, luumu, puolukka, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E333, E331, E306, E304, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm, tilavuus 1,5-2 l).

2. Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää neste.

3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.

4. Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina kakkuvuokaan.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.

7. Jaa kakku 2 osaan. Kostuta osat. Kakku on tiivis, joten voit tehdä haarukalla reikiä, jolloin kostuke pääsee paremmin imeytymään.

8. Valmista mousse. Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon "jugurtti" ja luumumarmeladi, sekoita tasaiseksi.

9. Kokoa kakku. Levitä luumumousse pohjan päälle ja ripottele piparimuruja moussen päälle. Aseta lopuksi päälle kansipala.

10. Vatkaa vispi. Kuorruta kakku, jätä osa kuorrutetta pursotuksia varten. Koristele pursotuksilla, pipareilla ja puolukoilla.