![Pipari Pipari](/sites/default/files/2021-12/pipari.png)
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkulliset piparit maistuvat pikkujouluissa ja joulupöydässä. Reseptikuvan piparit on otettu kaulitusta taikinasta piparimuotilla ja koristeltu tomusokeri-vesiseoksella.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | fariinisokeria |
0,5 dl | appelsiinimehua (tai muuta nestettä) |
3,5 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
Koristeluun: | |
2 rkl | sokeria |
2 rkl | kanelia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, appelsiini, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kaneli, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
30
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää vaahtoon neste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Tee taikinasta pieniä palloja. Pyörittele taikinapallot sokeri-kaneliseoksessa ja paina leivinpaperin päällä haarukalla litteämmäksi.
4. Paista 200-asteissa uunissa 10-12 minuuttia.
Vinkki: Jos haluat käyttää piparimuottia, anna taikinan ensin kovettua jääkaapissa.