Pipari resepti

Pipari
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset piparit maistuvat pikkujouluissa ja joulupöydässä. Reseptikuvan piparit on otettu kaulitusta taikinasta piparimuotilla ja koristeltu tomusokeri-vesiseoksella.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl fariinisokeria
0,5 dl appelsiinimehua (tai muuta nestettä)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Koristeluun:  
2 rkl sokeria
2 rkl kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, appelsiini, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kaneli, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää vaahtoon neste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Tee taikinasta pieniä palloja. Pyörittele taikinapallot sokeri-kaneliseoksessa ja paina leivinpaperin päällä haarukalla litteämmäksi.

4. Paista 200-asteissa uunissa 10-12 minuuttia.

Vinkki: Jos haluat käyttää piparimuottia, anna taikinan ensin kovettua jääkaapissa.