Pinaattipiirakka resepti

Pinaattipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leivo täyteläinen pinaattipiirakka brunssille tai tarjoa lounaaksi vihersalaatin kanssa. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua, jotta se leikkaantuu kauniisti.

Resepti on muokattu Semperin ohjeesta.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
0,5 dl rypsiöljyä
0,75 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
1 munanvalkuainen
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
3 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
3 kananmunaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 suurta kourallista pinaattia
1 tl öljyä
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, kananmuna, pinaatti, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, mustapippuri, härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa.

2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Vatkaa kulhossa kasvijuoma, munat, suola ja pippuri.

5. Kuumenna pinaatti paistinpannulla öljyssä nopeasti, jotta se pehmenee.

6. Lisää pinaatti sekä "juusto"raaste esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada muna-nesteseos päällimmäiseksi.

7. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 25 minuuttia.