
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkullinen pinaattipiirakka maistuu esimerkiksi iltapalana tai kevyenä lounaana vihersalaatin kanssa.
Ohje: Semper
Ainesosat
Pohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 | kananmuna |
Täyte: | |
1 | sipuli |
400 g | sulatettua pinaattia |
3 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
3 | kananmunaa |
1 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, sipuli, pinaatti, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli.
4. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Kaada seos piirakkapohjalle.
5. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Koristele esimerkiksi kirsikkatomaateilla.