Pinaattipiirakka resepti

Pinaattipiirakka
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen pinaattipiirakka maistuu esimerkiksi iltapalana tai kevyenä lounaana vihersalaatin kanssa.

Ohje: Semper

Ainesosat

Pohja:  
100 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 kananmuna
Täyte:  
1 sipuli
400 g sulatettua pinaattia
3 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
3 kananmunaa
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, sipuli, pinaatti, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.

2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli.

4. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Kaada seos piirakkapohjalle.

5. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Koristele esimerkiksi kirsikkatomaateilla.