Pinaattipannukakku resepti

Pinaattipannukakku
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pannukakkutaikinan pinnalle voi tehdä hauskoja kuvioita kasviksilla. Tarjoa pannukakku esimerkiksi puolukkasurvoksen kanssa.

Ainesosat

150 g pakastepinaattia
1 dl perunahiutaleita
2 dl kiehuvaa vettä
8 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2,5 dl täysjyväriisijauhoja
2,5 dl hienoa riisijauhoja
25 g maidotonta margariinia
1,5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
100 g minitomaatteja
2 paprikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: pinaatti, vesi, ruokasuola, paprikajauhe, tomaatti, paprika (vihannes), peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, riisijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sulata pakastepinaatti ja kaada ylimääräinen vesi pois.

2. Mittaa perunahiutaleet kulhoon. Lisää kiehuva vesi vispilällä sekoittaen.

3. Lisää pinaatti, kasvijuoma ja jauhot vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää sulatettu rasva.

4. Mausta. Nosta kulho jääkaappiin. Anna turvota 30 minuuttia.

5. Valmista taikinan turvotessa koristeet. Pese kasvikset ja pilko haluamiisi muotoihin.

6. Sekoita taikina ja kaada leivinpaperoidulle uunipellille.

7. Paista 200-asteisessa uunissa 2 minuuttia, jotta pinta hieman kiinteytyy. Lisää tomaatti- ja paprikakoristeet pinnalle.

8. Jatka paistoa 200-asteisessa uunissa vielä 15-20 minuuttia.