
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pannukakkutaikinan pinnalle voi tehdä hauskoja kuvioita kasviksilla. Tarjoa pannukakku esimerkiksi puolukkasurvoksen kanssa.
Ainesosat
150 g | pakastepinaattia |
1 dl | perunahiutaleita |
2 dl | kiehuvaa vettä |
8 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
2,5 dl | täysjyväriisijauhoja |
2,5 dl | hienoa riisijauhoja |
25 g | maidotonta margariinia |
1,5 tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
100 g | minitomaatteja |
2 | paprikaa |
Valmistusohje
1. Sulata pakastepinaatti ja kaada ylimääräinen vesi pois.
2. Mittaa perunahiutaleet kulhoon. Lisää kiehuva vesi vispilällä sekoittaen.
3. Lisää pinaatti, kasvijuoma ja jauhot vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää sulatettu rasva.
4. Mausta. Nosta kulho jääkaappiin. Anna turvota 30 minuuttia.
5. Valmista taikinan turvotessa koristeet. Pese kasvikset ja pilko haluamiisi muotoihin.
6. Sekoita taikina ja kaada leivinpaperoidulle uunipellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 2 minuuttia, jotta pinta hieman kiinteytyy. Lisää tomaatti- ja paprikakoristeet pinnalle.
8. Jatka paistoa 200-asteisessa uunissa vielä 15-20 minuuttia.