Pinaattiohukaiset resepti

Pinaattiohukaiset
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pinaattiohukaiset ovat maistuva arkiruoka. Voit tarjoilla ohukaisten kanssa esimerkiksi puolukkasurvosta tai -hilloa. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää nesteenä maitoa.

Reseptillä tulee noin 12 isoa pinaattiohukaista.

Ainesosat

150 g pakastepinaattia
5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2 dl tattarijauhoja
1,5 dl täysjyväriisijauhoja
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: pinaatti, kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, tattari, riisijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa.

2. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin turpoamaan 30 minuutiksi.

3. Kuumenna rasvaa paistinpannulla. Nosta pannulle taikinaa ja levitä koko pannun kokoiseksi. Paista rauhassa keskilämmöllä ennen kääntämistä. Käännä ja paista kypsäksi toiseltakin puolelta.

4. Lisää pannulle rasvaa jokaisen ohukaisen välissä.