Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pinaattiletut ovat monelle maistuvaa arkiruokaa. Ne onnistuvat mainiosti myös ilman vehnää ja kananmunaa. Tarjoile letut esimerkiksi puolukkahillon kanssa tai kääri letun sisälle herkullinen täyte. Erimenusta löydät myös täytettyjen lettujen ohjeita.
Ohjeella tulee n. 16 isoa lettua.
Ainesosat
300 g | pakastepinaattia |
1 l | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
4 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
2,5 dl | täysjyväriisijauhoja |
1 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti.
2. Sekoita pinaatin joukkoon muut taikinan ainekset. Vatkaa taikina tasaiseksi.
3. Anna turvota ainakin 15 minuuttia.
4. Kuumenna rasvaa pannulla. Rasvaa kannattaa käyttää melko reilusti, ettei lettu jää pannuun kiinni.
5. Kaada pannulle (pannun koosta riippuen) n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.
Vinkki: Lettua ei kannata yrittää kääntää liian aikaisin, ettei se repeä. Kun olet mitannut taikinan pannulle, sen väri on vaaleaa. Letun kypsyessä sen väri muuttuu laidoista alkaen tummemmaksi. Kun lähes koko lettu on vaihtanut värinsä vaaleasta tummaksi, käännä lettu.