
Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja tykätty arkikeitto valmistuu nopeasti ruokapöytään. Saat ateriaan ruokaisuutta tarjoamalla keiton kanssa täysjyväleipää. Itse tehty pinaattikeitto sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Ainesosat
75 g | maidotonta margariinia |
6 rkl | täysjyväriisijauhoa |
1,5 l | gluteenitonta kaurajuomaa |
300 g | pakastepinaattia |
1,5 tl | suolaa |
0,25 tl | valkopippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
pinaatti, ruokasuola, valkopippuri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Mittaa kattilaan rasva. Kuumenna, kunnes rasva sulaa.
2. Sekoita rasvan joukkoon jauhot. Kypsytä jauhoja muutama minuutti samalla käsivispilällä sekoittaen.
3. Lisää kaurajuoma. Vatkaa käsivispilällä, jotta keittoon ei jää paakkuja. Kiehauta.
4. Lisää keittoon jäiset pinaatit ja kuumenna, kunnes keitto jälleen kiehuu.
5. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa keittoa vielä pippurin lisäämisen jälkeen, jotta pippuri ei jää paakuiksi.