Pinaatti-porkkanaohukaiset resepti

Pinaatti-porkkanaohukaiset
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kasvikset tuovat ohukaisiin makua ja väriä. Voit paistaa taikinasta joko pieniä ohukaisia lettupannulla tai isoja ohukaisia paistinpannulla. Tarjoile ohukaisten kanssa esimerkiksi puolukkahilloa.

Ohjeella valmistuu noin 26 pientä ohukaista.

Ainesosat

4 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
2 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 porkkana
75 g pinaattia (pakaste)
2 kananmunaa
Paistoon: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, valkopippuri, porkkana, pinaatti, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Vatkaa neste, jauhot ja mausteet sekaisin. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

2. Kuori ja huuhtele porkkana. Raasta hienoksi raasteeksi. Sulata pinaatti. Vatkaa taikinaan yhdessä munien kanssa.

3. Mittaa rasvaa lettupannun koloihin tai paistinpannulle. Annostele taikinaa ja paista ohukaiset molemmin puolin.