Pinaatti-kauraleivät resepti

Pinaatti-kauraleivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä helpot ja maistuvat pikaleivät saavat väriä pinaatista ja pinnalle ripotellusta oreganosta. Voit vaihtaa kaurajauhojen tilalle myös esimerkiksi riisi- tai tattarijauhot. Leivät ovat parhaimmillaan tuoreena levitteen kera.

Ainesosat

3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl (150 g) sulatettua pinaattia
0,5 dl vettä
3 rkl rypsiöljyä
0,5 tl oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, pinaatti, vesi, oregano, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.

2. Lisää sulatettu pinaatti, vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Nostele taikinasta neljä kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele noin sentin paksuisiksi leiviksi öljytyin käsin. Pistele leivät haarukalla.

4. Painele oregano leipien päälle.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.