
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Crepet ovat täytettyjä lettuja, jotka ovat erityisen suosittuja Ranskassa. Nämä pinaatticrepet täytetään kanatäytteellä. Voit vaihdella kanatäytteeseen tulevia kasviksia ruokavalion ja sesongin mukaan. Pinaatticrepejen väliin sopii myös puolukkasurvos.
Ainesosat
Letut: | |
150 g | pakastepinaattia |
5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 dl | rouhittua pellavaa |
2 | kananmunaa |
1 tl | sokeria |
0,75 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | |
maidotonta margariinia | |
Täyte: | |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
0,5 | paprika |
nippu | ruohosipulia |
500 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Sulata pakastepinaatti.
2. Vatkaa nesteeseen jauhot. Lisää muut aineet, myös sulatettu pinaatti. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
3. Paista letut paistinpannulla. Sulata pannulla nokare rasvaa ja lisää taikinaa kauhalla. Paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Jätä letut kannen tai folion alle, jotta ne pysyvät lämpiminä.
4. Valmista täyte. Silppua kuoritut sipulit ja kuutioi paprika. Silppua ruohosipuli hienoksi.
5. Paista broilerisuikaleet ja sipulit pannulla. Lisää muut ainekset ja ota pannu liedeltä.
6. Annostele täytettä letuille ja taita letut kahtia. Voit myös rullata letut.
Halutessasi voit latoa täytetyt letut matalaan uunivuokaan ja lämmittää niitä uunissa uudestaan ennen tarjoilua. Pinnalle voit ripotella "juusto"raastetta.