Pikkupizzat resepti

Pikkupizzat
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pikkupizzat maistuvat välipalana tai juhlien suolaisena herkkuna. Täytä mieleisilläsi täytteillä. Tässä ohjeessa käytetään jauhelihaa ja sipulia.

Ainesosat

Taikina:  
1 pussi kuivahiivaa
2 dl vettä
0,25 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
Täyte:  
1 sipuli
400 g jauhelihaa
0,75 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
400 g tomaattimurskaa
2 tl pizzamaustetta
200 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, sipuli, nauta/härkä, paprikajauhe, tomaatti, hiiva, E491, rypsiöljy, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, mustapippuri, oregano, basilika, valkosipuli, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita hiiva lämpimään veteen.

2. Lisää muut taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla vielä tarttuvaa. Kohota liinan alla 20 minuuttia.

3. Pyörittele jauhotetuin käsin taikina lihapullan kokoisiksi pyöryköiksi. Kauli jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pizzoiksi.

4. Valmistele täytteet. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista jauhelihaa ja sipulia pannulla, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.

5. Täytä pizzat tomaattimurskalla. Lisää jauheliha-sipuliseos, pizzamauste ja "juusto"raaste.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes "juusto" sulaa ja reunat saavat hieman väriä.