
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pikkupizzat maistuvat välipalana tai juhlien suolaisena herkkuna. Täytä mieleisilläsi täytteillä. Tässä ohjeessa käytetään jauhelihaa ja sipulia.
Ainesosat
Taikina: | |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 dl | vettä |
0,25 tl | suolaa |
2 rkl | öljyä |
5 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
Täyte: | |
1 | sipuli |
400 g | jauhelihaa |
0,75 tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
0,5 tl | mustapippuria |
400 g | tomaattimurskaa |
2 tl | pizzamaustetta |
200 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sekoita hiiva lämpimään veteen.
2. Lisää muut taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla vielä tarttuvaa. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
3. Pyörittele jauhotetuin käsin taikina lihapullan kokoisiksi pyöryköiksi. Kauli jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pizzoiksi.
4. Valmistele täytteet. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista jauhelihaa ja sipulia pannulla, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
5. Täytä pizzat tomaattimurskalla. Lisää jauheliha-sipuliseos, pizzamauste ja "juusto"raaste.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes "juusto" sulaa ja reunat saavat hieman väriä.