
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Pannacotan suomalainen versio valmistetaan piimästä. Valmiin annoksen voit koristella ruokavalioon sopivalla hillolla. Tässä reseptissä ehdotetaan mansikkahilloa.
Ainesosat
3 | liivatelehteä |
2 dl | laktoositonta kuohukermaa |
1,25 dl | sokeria |
1,5 tl | vanilliinisokeria |
1 rkl | sitruunanmehua |
2 dl | laktoositonta piimää |
hilloa (esim. mansikka) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, sitruuna, mansikka, liivate-gelatiini (sika), keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
2. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä.
3. Puristele liivatelehdet ylimääräisestä vedestä. Sekoita kuumaan kermaseokseen. Anna kerman jäähtyä hetki. Lisää vanilliinisokeri ja sitruunanmehu.
4. Sekoita jäähtyneeseen seokseen piimä. Jaa annosmaljoihin ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia tai yön yli. Lusikoi hilloa pannacotan pinnalle. Tarjoa.