Piimäkakku resepti

Piimäkakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perinteinen piimäkakku onnistuu myös ilman kananmunia ja vehnää. Saat kakusta myös maidottoman, kun vaihdat piimän esimerkiksi soijajugurttiin. Kakku kestää hyvin pakastusta.

Ainesosat

1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasooda
3 dl laktoositonta piimää
100 g maidotonta margariinia
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, gluteeniton kaura, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 50-55 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston loppupuolella, peitä pinta foliolla.