Piimähyytelö-mansikkakakku resepti

Piimähyytelö-mansikkakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet

Raikas kakku sopii kesäisiin hetkiin. Voit käyttää koristelussa myös syötäviä kukkia. Päälle tulevat mansikat voit korvata käyttämällä 2 dl valmista marjasosetta.

Ainesosat

Pohja:  
200 g gluteenittomia keksejä
75 g maidotonta margariinia
Täyte:  
6 liivatelehteä
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl laktoositonta piimää
2 dl laktoositonta vispikermaa
3 rkl sitruunamehua
Päälle:  
200 g mansikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, sitruuna, mansikka, gluteeniton kaura, rapsiöljy, vesi, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E330, keinotekoinen aromi, E160a, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen.

4. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunanmehuun.

5. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.

6. Soseuta mansikat ja kaada sose hyytyneen kakun päälle.