
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet
Raikas kakku sopii kesäisiin hetkiin. Voit käyttää koristelussa myös syötäviä kukkia. Päälle tulevat mansikat voit korvata käyttämällä 2 dl valmista marjasosetta.
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | gluteenittomia keksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
6 | liivatelehteä |
1,5 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
4 dl | laktoositonta piimää |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
3 rkl | sitruunamehua |
Päälle: | |
200 g | mansikoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, sitruuna, mansikka, gluteeniton kaura, rapsiöljy, vesi, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E330, keinotekoinen aromi, E160a, liivate-gelatiini (sika)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl
1. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
2. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen.
4. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunanmehuun.
5. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.
6. Soseuta mansikat ja kaada sose hyytyneen kakun päälle.