
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pienet, melko tiiviit pullat, joista saa hillon kera mukavia pikkusyötäviä. Vaikka laskiaisena.
Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää taikinassa nesteenä maitoa. Myös kasvijuoma sopii. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella pullat munalla. Kananmuna-allergisen pullia ei voi voidella munalla.
Erimenusta löytyy monta muutakin pullareseptiä. Kurkkaa, mikä niistä olisi sinulle sopivin.
Ainesosat
Taikina: | |
50 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | vettä (tai ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa) |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,75 dl | sokeria |
0,5 rkl | kardemummaa |
*(1 tl | leivinjauhetta) |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Voiteluun: | |
1 rkl | siirappia |
1 rkl | kiehuvaa vettä |
Pinnalle: | |
2 rkl | raesokeria |
Täyte: | |
2 dl | ruokavalioon sopivaa hilloa |
2 dl | ruokavalioon sopivaa vispi"kasvikermaa" |
Valmistusohje
1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon neste ja lämmitä seos vähän kättä lämpimämmäksi.
2. Mittaa kulhoon ja sekoita 2 dl jauhoa ja kuivahiiva. Kaada rasva-nesteseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sokeri ja mausteet (*ja mahdollisesti lisäleivinjauhe). Lisää loput jauhoista pienissä erissä. Vaivaa taikinaa useita minuutteja. Kohota 10 minuuttia.
4. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ne pulliksi. Asettele pullat leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tai silikoniseen muffinssipeltiin.
5. Kohota pullia liinan alla n. puoli tuntia.
6. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella. Ripottele pinnalle raesokeria.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
8. Syö sellaisenaan heti lämpimänä. Tai jos haluat laskiaispullia, halkaise jäähtyneet pullat. Laita puolikkaan päälle ruokavalioon sopivaa hilloa ja maidotonta "kerma"vaahtoa.
* Reseptiä 02/2023 testattaessa Semperin Gluteenittomassa Hienossa jauhoseoksessa on saatavuusongelmien takia edelleen vähemmän nostatusainetta kuin normaalisti. Siksi reseptiin lisättiin hiukan myös leivinjauhetta.