Pienet laskiaispullat gluteenittomasta jauhoseoksesta resepti

Pienet laskiaispullat gluteenittomasta jauhoseoksesta
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pienet, melko tiiviit pullat, joista saa hillon kera mukavia pikkusyötäviä. Vaikka laskiaisena.

Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää taikinassa nesteenä maitoa. Myös kasvijuoma sopii. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella pullat munalla. Kananmuna-allergisen pullia ei voi voidella munalla.

Erimenusta löytyy monta muutakin pullareseptiä. Kurkkaa, mikä niistä olisi sinulle sopivin.

Ainesosat

Taikina:  
50 g maidotonta margariinia
2,5 dl vettä (tai ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa)
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 pussi kuivahiivaa
0,75 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
*(1 tl leivinjauhetta)
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Voiteluun:  
1 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä
Pinnalle:  
2 rkl raesokeria
Täyte:  
2 dl ruokavalioon sopivaa hilloa
2 dl ruokavalioon sopivaa vispi"kasvikermaa"
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kardemumma, siirappi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, hiiva, E491

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon neste ja lämmitä seos vähän kättä lämpimämmäksi.

2. Mittaa kulhoon ja sekoita 2 dl jauhoa ja kuivahiiva. Kaada rasva-nesteseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää sokeri ja mausteet (*ja mahdollisesti lisäleivinjauhe). Lisää loput jauhoista pienissä erissä. Vaivaa taikinaa useita minuutteja. Kohota 10 minuuttia.

4. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ne pulliksi. Asettele pullat leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tai silikoniseen muffinssipeltiin.

5. Kohota pullia liinan alla n. puoli tuntia.

6. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella. Ripottele pinnalle raesokeria.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

8. Syö sellaisenaan heti lämpimänä. Tai jos haluat laskiaispullia, halkaise jäähtyneet pullat. Laita puolikkaan päälle ruokavalioon sopivaa hilloa ja maidotonta "kerma"vaahtoa.

* Reseptiä 02/2023 testattaessa Semperin Gluteenittomassa Hienossa jauhoseoksessa on saatavuusongelmien takia edelleen vähemmän nostatusainetta kuin normaalisti. Siksi reseptiin lisättiin hiukan myös leivinjauhetta.