
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kakkutaikinaa voi paistaa erilaisilla tavoilla. Tässä annetaan vinkki kakkutaikinan paistamiseen kahvimukeissa ja pienissä voipaperista valmistetuissa kakkuvuoissa. Reseptillä valmistuu joko 10 kahvimukissa paistettua kakkua tai 6 kakkuvuoassa paistettua kakkua.
Voit paistaa kakkutaikinan myös isossa kuivakakkuvuoassa. Paista kakkua tällöin 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
3 dl | ananassosetta |
4 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | maissitärkkelystä |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa sose vaahdon joukkoon.
3. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, tärkkelys, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita kuivat aineet vaahdon joukkoon.
4. Valitse paistaminen kahvimukeissa tai kakkuvuoissa:
Paistaminen kahvimukeissa:
5. Ota 10 uuninkestävää kahvimukia (vetoisuus 2 dl). Leikkaa leivinpaperista n. 2 cm:n levyisiä suikaleita ja puolita suikaleet. Asettele suikaleet kahvimukiin siten, että ne vuoraavat mukin koko sisäpinnan ja liuskojen päädyt jatkuvat hieman mukin reunojen yli. Yhteen mukiin tarvitaan neljä suikaletta.
6. Jaa taikina lusikalla mukeihin. Nosta mukit pellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nosta kakut mukista leivinpaperisuikaleista kiinni ottamalla.
Paistaminen kakkuvuoissa:
5. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä pellille kuusi paperista kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja poista vuoat.