Pesto resepti

Pesto
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Monissa valmispestoissa on pähkinöitä tai siemeniä. Itse valmistaen voit käyttää omiin ruoka-allergioihin sopivia aineksia. Pesto sopii pastan kaveriksi, leivän päälle ja leivontaan. Ohjeesta tulee n. 3 dl valmista pestokastiketta.

Jätä pesto hiukan rakeiseksi tai hienonna tasaiseksi. Kuvan pestoon laitettiin 1 dl rypsiöljyä. Notkeampaa pestoa saat isommalla öljymäärällä.

Ainesosat

2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
2 dl laktoositonta parmesaaniraastetta
1-1,5 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, basilika, pinja/pinjansiemen, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori valkosipulinkynnet. Laita valkosipuli, basilikan lehdet, pinjansiemenet ja parmesaaniraaste tehosekoittimeen. Hienonna.

2. Lisää öljyä kunnes seos mielestäsi sopivaa. Mausta.