
Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Monissa valmispestoissa on pähkinöitä tai siemeniä. Itse valmistaen voit käyttää omiin ruoka-allergioihin sopivia aineksia. Pesto sopii pastan kaveriksi, leivän päälle ja leivontaan. Ohjeesta tulee n. 3 dl valmista pestokastiketta.
Jätä pesto hiukan rakeiseksi tai hienonna tasaiseksi. Kuvan pestoon laitettiin 1 dl rypsiöljyä. Notkeampaa pestoa saat isommalla öljymäärällä.
Ainesosat
2 | valkosipulinkynttä |
1 ruukku | tuoretta basilikaa |
1 dl | pinjansiemeniä |
2 dl | laktoositonta parmesaaniraastetta |
1-1,5 dl | rypsiöljyä |
ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
valkosipuli, basilika, pinja/pinjansiemen, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl
1. Kuori valkosipulinkynnet. Laita valkosipuli, basilikan lehdet, pinjansiemenet ja parmesaaniraaste tehosekoittimeen. Hienonna.
2. Lisää öljyä kunnes seos mielestäsi sopivaa. Mausta.