Perunoita ja retiisejä resepti

Perunoita ja retiisejä
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Uudet perunat ja retiisit maistuvat hyvin yhdessä. Tarjoa kevyenä kesälounaana tai lisukkeena tuhdimmalle grilliruualle.

Ohje: Parasta pöytään Pirkanmaalta -sivusto

Ainesosat

600 g keitettyjä varhaisperunoita
1 nippu retiisejä
2 uutta punasipulia varsineen
Kastike:  
0,75 dl rypsiöljyä
1,5 rkl balsamicoa (tarkista ainesosat)
ripaus sokeria
0,5 tl suolaa
  mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), retiisi, sipuli, etikka, ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Lohko keitetyt perunat. Huuhtele ja lohko retiisit. Viipaloi punasipuli varsineen.

2. Sekoita kastikkeen ainekset.

3. Sekoita varovasti perunat, retiisit ja punasipulirenkaat. Kaada päälle kastike ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.