
Salaatit
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Uudet perunat ja retiisit maistuvat hyvin yhdessä. Tarjoa kevyenä kesälounaana tai lisukkeena tuhdimmalle grilliruualle.
Ohje: Parasta pöytään Pirkanmaalta -sivusto
Ainesosat
600 g | keitettyjä varhaisperunoita |
1 | nippu retiisejä |
2 | uutta punasipulia varsineen |
Kastike: | |
0,75 dl | rypsiöljyä |
1,5 rkl | balsamicoa (tarkista ainesosat) |
ripaus | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), retiisi, sipuli, etikka, ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Lohko keitetyt perunat. Huuhtele ja lohko retiisit. Viipaloi punasipuli varsineen.
2. Sekoita kastikkeen ainekset.
3. Sekoita varovasti perunat, retiisit ja punasipulirenkaat. Kaada päälle kastike ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.