Perunavuoka resepti

Perunavuoka
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perunavuoka on maukas lisäke kasvispihveille, jauhelihapyöryköille, broilerifileille tai uunilohelle. Tarjoa lisänä vihersalaattia.

Ainesosat

800 g perunoita
1 tl yrttimaustetta
0,5 tl suolaa
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, valkosipuli, basilika, viherpippuri, oregano, timjami, rosmariini, rosepippuri, karhunlaukka, vesi, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese ja viipaloi perunat. Levitä viipaleet uunivuokaan kerroksittain niin, että joka kerrokselle tulee vähän yrttimaustetta ja suolaa.

2. Kaada päälle ruoka"kerma".

3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.