Perunavoitaikina resepti

Perunavoitaikina
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä maidottomassa taikinassa käytetään maidotonta margariinia voin sijasta. Taikina sopii pasteijoihin, joita taikinasta tulee n. 16 kappaletta. Täytä mieleisilläsi täytteillä ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Voit käyttää taikinaa myös piirakkapohjana. Yksi annos taikinaa riittää kahteen pyöreään piirakkavuokaan.

Ainesosat

200 g kypsiä kuorettomia perunoita
200 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl täysjyväriisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ksantaanikumi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Paloittele perunat. Sekoita kaikki ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi.

2. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen käyttöä.