Perunasose maidolla resepti

Perunasose maidolla
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perunasose sopii lisukkeeksi pihveille, pyöryköille ja kastikkeille.

Katso myös muut Erimenun reseptiversiot hakusanoilla: perunamuusi ja perunasose.

Ainesosat

1 kg jauhoisia perunoita
2,5 dl laktoositonta maitoa
1 rkl maidotonta margariinia
0,5-1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Laita vesi kuumenemaan. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan. Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Voit tarvittaessa valuttaa vettä varoen pois kattilasta. Lisää keitinveteen halutessasi suolaa.

2. Keitä perunoita 15-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla: kun perunanpala on kypsä, se hajoaa haarukan pistosta.

3. Kaada perunoiden keitinvesi pois.

4. Kuumenna maito erillisessä astiassa esimerkiksi mikrossa.

5. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää maitoa vähitellen, kunnes koostumus on sopiva. Lisää suola ja margariini. Sekoita vielä tasaiseksi ja kuohkeaksi.