
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perunasose sopii lisukkeeksi pihveille, pyöryköille ja kastikkeille.
Katso myös muut Erimenun reseptiversiot hakusanoilla: perunamuusi ja perunasose.
Ainesosat
1 kg | jauhoisia perunoita |
2,5 dl | laktoositonta maitoa |
1 rkl | maidotonta margariinia |
0,5-1 tl | suolaa |
Valmistusohje
1. Laita vesi kuumenemaan. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan. Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Voit tarvittaessa valuttaa vettä varoen pois kattilasta. Lisää keitinveteen halutessasi suolaa.
2. Keitä perunoita 15-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla: kun perunanpala on kypsä, se hajoaa haarukan pistosta.
3. Kaada perunoiden keitinvesi pois.
4. Kuumenna maito erillisessä astiassa esimerkiksi mikrossa.
5. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää maitoa vähitellen, kunnes koostumus on sopiva. Lisää suola ja margariini. Sekoita vielä tasaiseksi ja kuohkeaksi.