Perunarieskat resepti

Perunarieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä perunarieskoissa on reilusti kuitua. Ne myös valmistuvat nopeasti perunahiutaleista. Tarjoa rieskat uunituoreina ruokavalioon sopivan levitteen kanssa.

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

4 dl kuumaa vettä
1 dl perunahiutaleita
1,5 tl psylliumia
ripaus suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl täysjyvämaissijauhoa
1 dl perunakuitujauhetta
1 dl hirssijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, hirssi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, maissijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl

1. Sekoita keskenään kuuma vesi, perunahiutaleet ja psyllium. Anna vetäytyä hetki ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtyneeseen seokseen.

3. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele nokareet litteiksi rieskoiksi jauhotetuin käsin. (Voit halutessasi tehdä myös yhden kokonaisen, uunipellin kokoisen rieskan.)

4. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

5. Nosta rieskat paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.