
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Näissä perunarieskoissa on reilusti kuitua. Ne myös valmistuvat nopeasti perunahiutaleista. Tarjoa rieskat uunituoreina ruokavalioon sopivan levitteen kanssa.
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
4 dl | kuumaa vettä |
1 dl | perunahiutaleita |
1,5 tl | psylliumia |
ripaus | suolaa |
1,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | täysjyvämaissijauhoa |
1 dl | perunakuitujauhetta |
1 dl | hirssijauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, hirssi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, maissijauho
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl
1. Sekoita keskenään kuuma vesi, perunahiutaleet ja psyllium. Anna vetäytyä hetki ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtyneeseen seokseen.
3. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele nokareet litteiksi rieskoiksi jauhotetuin käsin. (Voit halutessasi tehdä myös yhden kokonaisen, uunipellin kokoisen rieskan.)
4. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
5. Nosta rieskat paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.