Perunaraastepihvit resepti

Perunaraastepihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perunassa luontaisesti oleva tärkkelys pitää raastepihvit koossa ilman kananmunaa. Nämä pihvit ovat munaton ja vehnätön versio saksalaisista perunaraastepihveistä (Kartoffelpuffer), jotka tarjoillaan perinteisesti omenasoseen kera. Pihvit paistetaan runsaassa öljyssä rapeiksi. Ohjeella tulee noin 18 pihviä.

Reseptikuvassa näkyvän omenasoseen ohjeen löydät täältä: www.erimenu.fi/resepti/uuniomenasose

Ainesosat

700 g jauhoisia perunoita
1 sipuli
5 rkl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), sipuli, ruokasuola, tattari, pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja huuhtele perunat. Raasta karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään valumaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Painele siivilässä olevaa perunaraastetta, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

4. Sekoita kulhossa perunaraaste, sipuli, jauhoseos ja suola.

5. Kuumenna pannulla runsaasti öljyä. Nosta lusikalla raasteseosta pannulle. Paina litteäksi. Paista pihvejä keskilämmöllä 5 minuuttia/ puoli.