
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perunassa luontaisesti oleva tärkkelys pitää raastepihvit koossa ilman kananmunaa. Nämä pihvit ovat munaton ja vehnätön versio saksalaisista perunaraastepihveistä (Kartoffelpuffer), jotka tarjoillaan perinteisesti omenasoseen kera. Pihvit paistetaan runsaassa öljyssä rapeiksi. Ohjeella tulee noin 18 pihviä.
Reseptikuvassa näkyvän omenasoseen ohjeen löydät täältä: www.erimenu.fi/resepti/uuniomenasose
Ainesosat
700 g | jauhoisia perunoita |
1 | sipuli |
5 rkl | gluteenitonta jauhoseosta |
1 tl | suolaa |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhtele perunat. Raasta karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään valumaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Painele siivilässä olevaa perunaraastetta, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, sipuli, jauhoseos ja suola.
5. Kuumenna pannulla runsaasti öljyä. Nosta lusikalla raasteseosta pannulle. Paina litteäksi. Paista pihvejä keskilämmöllä 5 minuuttia/ puoli.