Perunapannukakku resepti

Perunapannukakku
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä helpossa suolaisen pannukakun reseptissä käytetään valmista perunamuusijauhetta. Teff- ja riisijauhot voit vaihtaa myös toisiin jauhoihin, ruokavalion mukaan. Tarjoa pannukakun kanssa esimerkiksi savulohta, punasipulisilppua ja ruokavalioon sopivaa ranskankermavalmistetta.

Ainesosat

3 kananmunaa
1 l kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 pussi (80 g) perunamuusijauhetta
2 dl teffjauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, kurkuma, teff, riisijauho, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia.

2. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.