Perunamuusi riisijuomalla resepti

Perunamuusi riisijuomalla
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perunamuusi sopii hyvin pihvien, pyöryköiden ja kastikkeiden lisukkeeksi.

Katso myös muut Erimenun reseptiversiot hakusanoilla: perunamuusi ja perunasose.

Ainesosat

1 kg jauhoisia perunoita
2,5 dl riisijuomaa
1 rkl maidotonta margariinia
0,5-1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Laita vesi kuumenemaan. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan. Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Voit tarvittaessa valuttaa vettä varoen pois kattilasta. Lisää keitinveteen halutessasi suolaa.

2. Keitä perunoita 15-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla: kun perunanpala on kypsä, se hajoaa haarukan pistosta.

3. Kaada perunoiden keitinvesi pois.

4. Kuumenna riisijuoma erillisessä astiassa esimerkiksi mikrossa.

5. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää riisijuomaa vähitellen, kunnes koostumus on sopiva. Lisää suola ja margariini. Sekoita vielä tasaiseksi ja kuohkeaksi.