
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perunasose toimii taikinassa kananmunan korvikkeena ja sitoo taikinan aineksia yhteen. Pienet letut pysyvät paremmin kasassa kuin koko paistinpannun kokoiset isot letut. Tarjoile esimerkiksi ruokavalioon sopivan hillon ja tuoreiden marjojen kanssa.
Ainesosat
300 g | keitettyä perunaa |
ripaus | suolaa |
2 rkl | sokeria |
3 dl | vettä |
2 dl | riisijauhoja |
0,5 tl | leivinjauhetta |
Paistamiseen: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), ruokasuola, ruokosokeri, vesi, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Soseuta keitetyt perunat.
2. Sekoita muut ainekset kulhossa. Lisää perunasose. Anna turvota 30 minuuttia.
3. Paista lettupannulla tai paistinpannulla rasvassa molemmin puolin.