Perunaletut resepti

Perunaletut
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perunasose toimii taikinassa kananmunan korvikkeena ja sitoo taikinan aineksia yhteen. Pienet letut pysyvät paremmin kasassa kuin koko paistinpannun kokoiset isot letut. Tarjoile esimerkiksi ruokavalioon sopivan hillon ja tuoreiden marjojen kanssa.

Ainesosat

300 g keitettyä perunaa
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
3 dl vettä
2 dl riisijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, ruokosokeri, vesi, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Soseuta keitetyt perunat.

2. Sekoita muut ainekset kulhossa. Lisää perunasose. Anna turvota 30 minuuttia.

3. Paista lettupannulla tai paistinpannulla rasvassa molemmin puolin.