Perunaleipäset resepti

Perunaleipäset
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä perunaleivissä on perunaa kolmella tapaa: suurimoina, jauhoina ja hiutaleina. Perunaleipäset maistuvat herkullisilta juuri uunista otettuina. Voit myös pakastaa jäähtyneitä leipäsiä ja nauttia myöhemmin leivänpaahtimen kautta.

Ainesosat

2 dl perunasuurimoita
4 dl vettä
1 dl perunahiutaleita
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, perunatärkkelys(jauho), E330, peruna (juures), E471, E450, E300, E331, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Lisää suurimot nesteeseen ja anna turvota 20-30 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon muut kuivat ainekset. Sulata rasva ja lisää taikinaan.

3. Nostele taikinasta 12 kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele käsin ohuiksi leipäsiksi. Jos kätesi tarttuvat taikinaan, kastele kädet vedellä.

4. Pistele leipien pinta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.