
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Jouluinen perunalaatikko valmistuu myös tattarijauhoilla.
Ohje on muokattu Keskisen Myllyn reseptistä.
Ainesosat
1 kg | perunoita |
0,5 dl | tattarijauhoja |
6 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
50 g | maidotonta margariinia |
3 rkl | siirappia |
2 tl | suolaa |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), siirappi, ruokasuola, tattari, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
5
kpl
1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi. Kuori kuumina ja soseuta.
2. Lisää soseeseen tattarijauhot. Anna seoksen seisoa lämpimässä paikassa 2-4 tuntia.
3. Sekoita soseeseen neste, sulatettu rasva ja mausteet.
4. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan. Jätä vuoka hieman vajaaksi.
5. Paista 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.