Perunalaatikko tattarijauholla resepti

Perunalaatikko tattarijauholla
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jouluinen perunalaatikko valmistuu myös tattarijauhoilla.

Ohje on muokattu Keskisen Myllyn reseptistä.

Ainesosat

1 kg perunoita
0,5 dl tattarijauhoja
6 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
50 g maidotonta margariinia
3 rkl siirappia
2 tl suolaa
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), siirappi, ruokasuola, tattari, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
5
kpl

1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi. Kuori kuumina ja soseuta.

2. Lisää soseeseen tattarijauhot. Anna seoksen seisoa lämpimässä paikassa 2-4 tuntia.

3. Sekoita soseeseen neste, sulatettu rasva ja mausteet. 

4. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan. Jätä vuoka hieman vajaaksi.

5. Paista 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.